Een oudere kat verzekeren

Is het nog mogelijk een kattenverzekering af te sluiten voor oudere katten? Niet ieder baasje heeft zijn kat op jonge leeftijd verzekerd, maar vaak is het nog gewoon mogelijk om een oudere kat te verzekeren. Op deze manier ben je als baasje beschermd tegen hoge dierenartskosten. Wel zijn er vaak wat voorwaarden bij het verzekeren van een ouder dier. Lees er in deze blogpost meer over!

Heeft een kattenverzekering voor oudere kat wel zin?

Een oude kat verzekeren, is dat wel rendabel? Deze vraag wordt vaak gesteld. Iedereen bepaalt voor zichzelf of je een verzekering rendabel vindt, maar als je eens goed gaat kijken naar alle kosten is het zeker de overweging waard. Helemaal als een dier wat ouder is, krijgt het vaak wat meer mankementen. Hierdoor zal er regelmatig een bezoek worden gebracht aan de dierenarts. Mocht het dier bij een ongeluk betrokken raken óf andere onverwachte zorg nodig hebben, dan is daar de kattenverzekering. Hierdoor sta je als baasje niet voor torenhoge dierenartskosten.

Bekijk eerst goed of de verzekeraar van jouw keuze een maximale leeftijd hanteert. Sommige verzekeraars doen dit wel, waarbij de maximale leeftijd om te verzekeren tussen de 7 en 10 jaar ligt. Daarnaast is een medische keuring vooraf vaak verplicht.

Een kitten verzekeren: de voordelen

Jezelf verzekeren voor de medische kosten van jouw kat is een verstandige keuze. Het beste is natuurlijk om jouw trouwe vriendje als kitten al te verzekeren. Het afsluiten van een kattenverzekering voor een kitten heeft namelijk meerdere voordelen:

  • Vaak geldt er geen wachttermijn;
  • behandelingen in het eerste jaar, zoals chippen en vaccinaties, worden vaak vergoed;
  • hoe jonger het dier bij het verzekeren, hoe lagere maandelijkse premie.

Een kattenverzekering is dus nooit een verkeerde keuze. Hiermee zorg je namelijk voor financiële zekerheid voor jezelf, en medische zekerheid voor jouw dier. Bekijk in ons overzicht verschillende mogelijkheden en vind de verzekering die het beste bij je past!