Kosten operatie kat

Je moet er natuurlijk niet aan denken dat jouw geliefde kat een operatie moet ondergaan. Toch heb je er zelf weinig invloed op en kan het gebeuren dat jouw kat ziek wordt en geopereerd moet worden. Natuurlijk wil je het beste voor jouw viervoeter, maar is zo’n hoge rekening van de dierenarts altijd weer schrikken. De kosten van een operatie kunnen namelijk snel hoog oplopen. Een echte uitkomst is het afsluiten van een kattenverzekering die operaties dekt. Op deze manier krijgt jouw dier altijd de beste medische zorg op de momenten dat het nodig is én ben je zelf beschermd tegen torenhoge rekeningen.

Wat kost een operatie eigenlijk?

Wat de precieze kosten per operatie zijn is moeilijk te zeggen. Er spelen namelijk meerdere factoren mee die bepalen wat het uiteindelijke kostenplaatje zal zijn. Wat allereerst goed is om te beseffen, is dat iedere dierenartsenpraktijk andere kosten hanteert. Daarnaast is de eindrekening vaak meer dan alleen een operatie. Er komen vaak ook nog dingen als medicatie en nazorg bij kijken, waardoor de rekening omhoog kan schieten.

Voorbeeldprijsopgaven van veelvoorkomende operaties bij katten:

  • Knieoperatie: kosten beginnen rond €500,- en kunnen oplopen tot €1000,- euro.
  • Darmoperatie: kosten kunnen oplopen tot €700,- euro.
  • Heupoperatie: kosten kunnen oplopen tot €1000,- euro.
  • Sterilisatie: kosten beginnen rond €100,- en kunnen oplopen tot €200,- euro.

Kattenverzekering voor kosten operatie

Er zijn kattenverzekeringen met dekking voor operaties. Deze verzekering zorgt ervoor dat je jezelf als baasje beschermt tegen hoge operatiekosten, maar je zorgt er tegelijkertijd voor dat jouw kat de beste zorg krijgt.

De dierenartskosten kunnen soms zo hoog oplopen, dat er niet tegenin te sparen valt. Een dierenverzekering geeft duidelijkheid, waardoor je van te voren weet waar je aan toe bent.

Op onze website vind je een overzicht met verschillende verzekeraars die dekkingen voor operaties bieden. Je sluit gemakkelijk online een verzekering af!