Kattenverzekering zonder wachttijd

Als je een verzekering afsluit voor jouw kat, dan wil je natuurlijk niet vervolgens moeten wachten voordat hij ingaat. Toch krijg je bij de meeste verzekeraars te maken met een wachttermijn bij het afsluiten van een kattenverzekering. Natuurlijk is er een reden waarom verzekeraars dit doen, maar zijn er ook verzekeringen zonder wachttermijn?

Waarom is er een wachttijd?

De wachttijd is in het leven geroepen door verzekeraars om zichzelf te beschermen tegen mensen die misbruik willen maken van de verzekering. Er zijn natuurlijk altijd mensen die op het laatste moment nog een ziek dier willen aanmelden bij de verzekering. Natuurlijk hebben de verzekeraars er helemaal gelijk in dus een wachttijd te hanteren, maar voor de baasjes is het niet altijd even gunstig. Het kan namelijk voorkomen dat je op moment van afsluiten een gezond dier hebt, maar dat er binnen de wachttermijn van (meestal) 30 dagen iets met je kat gebeurt. Houd hier dus altijd rekening mee bij het afsluiten van een kattenverzekering.

Zijn er kattenverzekeringen zonder wachttijd?

Op dit moment zijn er geen verzekeraars die verzekeringen afsluiten zonder wachttijd. Controleer het wel voor de zekerheid bij jouw verzekeraar. In sommige gevallen is de duur van de wachttermijn namelijk ook nog verschillend, maar in de meeste gevallen telt de wachttijd 30 dagen.

Wel zijn er uitzonderingen waarbij de wachttijd wordt genegeerd en de verzekering wel direct in werking gaat:

  • Als het dier directe zorg nodig heeft na een ongeval;
  • het plaatsen een identificatiechip tijdens de wachttijd;
  • het afsluiten van een verzekering voor een kitten;
  • het afsluiten van sommige aanvullende verzekeringen.

Op onze website vind je verschillende verzekeraars. Vind gemakkelijk een passende verzekering voor jou en je kat! Benieuwd hoe het zit met de wachttijd? Raadpleeg dan de website van desbetreffende verzekeraar.