Kat verzekeren of niet?

Mijn kat verzekeren, ja of nee? Bij de komst van een kat horen ook de nodige kosten. Natuurlijk voor alle benodigdheden en voedsel, maar ook voor de dierenartscontroles, vaccinaties en eventueel het chippen en bijvoorbeeld de sterilisatie. Kattenverzekeringen zijn er om je als baasje tegemoet te komen in deze kosten. Zo bescherm jij jezelf tegen torenhoge kosten, omdat je na een dierenartsbezoek het grootste deel van de gemaakte kosten terug krijgt van de verzekeraar.

Waarom je kat verzekeren? Is dat nodig?

Wel of geen verzekering voor je kat? Het verzekeren van je kat is niet verplicht. Toch is het de overweging waard. Ga voor jezelf eens na hoeveel je bijvoorbeeld jaarlijks kwijt bent aan dierenartsbezoeken. Vooral als jouw dier speciale extra zorg nodig heeft, is een verzekering voor je kat verstandig.
Daarnaast hoef jij jezelf geen zorgen te maken over de zorg die jouw dier kan ontvangen als hij het echt nodig heeft. Een ongelukje, een operatie en dure medicatie? Met een verzekering krijgt jouw kat de beste medische zorg en als baasje kom je zelf niet voor lastige, financiële beslissingen te staan. Je bepaalt zelf de dekking en de hoogte van de premie.

Een passende kattenverzekering afsluiten

De mogelijkheden zijn enorm. Iedere kat is anders, dus ieder dier verdient een passende verzekering. De meeste verzekeraars bieden standaard verzekeringen, maar deze kan je helemaal personaliseren door aanvullende opties toe te voegen. Zo kies je de dekking die jouw kat nodig heeft. Belangrijke punten bij het kiezen van een verzekeraar zijn:

  • Het ras van de kat
  • De leeftijd
  • Het medische verleden
  • De risico’s die je wil dekken
  • De prijs die je maandelijks wil betalen
  • De hoogte van het eigen risico.

Op onze website vind je verschillende aanbieders. Bekijk zelf welke het beste bij jou en je dier past!