Bezoekersverhaal: Onze goeie ouwe Lobbes

Lobbes, onze mooie Angora poes, is al aardig op leeftijd. Sinds dat ze bij ons kwam op jonge leeftijd, heeft ze haar favoriete plekje voor het raam. Heerlijk in de zon en een mooi uitzicht op de tuin met de vogels en de mensen die thuis komen. Heel gezellig een kopje van Lobbes als je thuis komt samen met wat gezellig gemiauw.

Lobbes bleef ook op de vensterbank liggen toen de schilder de buitenboel ging schilderen. Vol aandacht volgde ze de activiteiten van de schilder. Helaas was de schilder niet echt handig en stootte hij het raam kapot. Een kapot raam was weg, maar Lobbes zat helemaal onder het glas. Zijn hele langharige vacht zat vol met glassplinters. Ze was vreselijk geschrokken. Lobbes wilde dit gekke spul uit haar vacht halen, maar het glas was scherp en haar tong ging bloeden. Ze raakte nog meer in paniek. Gelukkig was ik thuis en kon ik, nadat ik een handdoek om Lobbes had geslagen, samen met de buurvrouw naar de dierenarts.

Bij de dierenarts bleek dat om al het glas uit Lobbes haar vacht te krijgen haar vacht afgeschoren moest worden. We kregen een kale poes. Ook kon de arts even goed kijken hoe het met de tong en bek van Lobbes was. Had ze geen glas binnen gekregen? Helaas wel. Ze had een klein stukje ingeslikt. Dit leverde, naast een bloedende tong, ook schade op aan haar slokdarm. Al met al een hele onderneming, maar gelukkig is het weer goed gekomen. We worden weer vrolijk begroet door onze goeie ouwe Lobbes als we weer thuis komen van ons werk.