veel gestelde vragen kattenverzekeringHier behandelen we de vragen die wij vaak krijgen over huisdierenverzekeringen en in het specifiek de verzekering voor katten. Hou er rekening mee dat de antwoorden niet altijd overeen zullen komen met de voorwaarden van uw verzekeraar. We zullen zo goed mogelijk rekening houden met alle aangepaste regels van de aanbieders en anders hier naartoe linken.

Veel gestelde vragen:

Voor wie is een kattenverzekering bestemd?

Een kattenverzekering is een ongevallenverzekering voor uw kat. Vaak wordt hij afgesloten om toekomstige onvoorziene kosten te dekken. Het is verstandig om na te denken hoe om te gaan met deze kosten.

Wat zijn de kosten?

Om uw kat verzekerd te houden moet u een verzekering afsluiten. U betaalt daarna maandelijks een premie. Deze is gebaseerd op de leeftijd en geslacht van uw kat. Voor veel verzekeraars is de leeftijd de meest belangrijke variabele. De vergelijkingen op onze website geven een goede indicatie welk bedrag u ongeveer zou moeten betalen. De specifieke verzekeraars hebben vaak nog een eigen berekenmodule die u kan gebruiken voor de definitieve prijs.

Hoe kan ik betalen?

Vrijwel de meeste verzekeraars werken met een automatische incasso. Dit betekent dat elke maand of elk jaar het bedrag van uw rekening wordt afgeschreven. Van belang hierbij is wel dat u zelf controleert of dit ook daadwerkelijk gebeurd is, de betalingsverplichting blijft bij de afnemer.

Verandert de premie als mijn kat ouder wordt?

De standaard hierin is dat u het kattenleven lang de premie betaalt die u moest betalen bij het afnemen. Dit betekent dus dat u direct duidelijkheid hebt voor de komende jaren.

Wat valt er onder de dekking?

Van groot belang bij het afsluiten van een verzekering voor uw huisdier is natuurlijk welke aandoeningen en ziektes vallen onder de dekking. Elke verzekeraar heeft dit beschreven in zijn polisvoorwaarden. Echter verschilt dit wel per aanbieder. Omdat deze vaak snel veranderen kunnen wij geen inhoudelijke informatie hierover geven.

Hoe lang zit ik eraan vast?

De looptijd van de verzekering is meestal één jaar. Daarna kunt u het elke maand opzeggen. Het kan echter zo zijn dat u ook gekozen hebt voor castratie of sterilisatie. Sommige verzekeraars houden dan een tijdsduur van 5 jaar aan. Indien uw huisdier overlijdt of naar een nieuw baasje gaat stopt de verzekering.