verzekeruzelfVan een verzekerde poes naar een zelfverzekerd baasje

Verzekeruzelf.nl is een verzekeringssite waar u verschillende verzekeringen kunt afsluiten. Eén van die verzekeringen is een verzekering voor uw poes of kat. Het is geen bekende verzekeringsmaatschappij. Ze maken geen reclame. Ze profileren zich door goede dienstverlening en duidelijke uitleg welke dingen verzekerd zijn. Verder werken zij digitaal omdat dat beter is voor het milieu. U kunt uw verzekering per dag opzeggen.

4 soorten kattenverzekeringen

Verzekeruzelf.nl heeft 4 verzekeringen voor katten: Standaard, Uitgebreid, Standaard & aanvullend, en Uitgebreid & aanvullend. Bij alle vier de verzekeringen is het plaatsen van een chip gedekt evenals kosten door ongevallen. Ook geregistreerde diergeneesmiddelen zijn altijd verzekerd. Castratie of sterilisatie is voor 50% in de Uitgebreide dekking.
In de Aanvullende dekking zijn de medische kosten in het buitenland, fysiotherapie, tandheelkunde, oncologie, acupunctuur en homeopathie verzekerd. Dit deel is niet los te boeken. In de polisvoorwaarden staat zeer gedetailleerd wat wel en niet onder de verzekering valt. Op de site zelf staat dit zeer globaal aangegeven.

Kosten

Bij het afsluiten van een verzekering van Verzekeruzelf.nl zijn er 4 leeftijdscategorieën waarbinnen u premie betaalt. Ook betaalt u € 1,25 per geldtransactie bij de automatische incasso. Als u per jaar betaalt, betaald u maar 1 x. Per maand betaalt u 12 x €1, 25.
Per declaratie geldt er een vaste bijdrage van 19%. Het maximaal te vergoeden bedrag is € 3500. Dit bedrag staat niet duidelijk op de site aangegeven. Ook is niet duidelijk aangegeven dat de verzekering loopt via Reaal.