petplan-plusComplete zorg voor uw kat

Petplan verzekert al bijna 40 jaar huisdieren. Ze hebben directe contacten met dierenartsen die hen adviseren bij het te verzekeren pakket voor huisdieren. U kunt kiezen uit drie pakketten en die aanvullende verzekeringen. Daarnaast hoeft u bij de meeste dierenartsen de rekening niet voor te schieten, maar declareert de dierenarts deze rechtstreeks bij Petplan. Ze houden van dieren en zijn huisdierenexpert. De medewerkers hebben een diergeneeskundige achtergrond. Ze verkopen verzekeringen voor hond, kat, konijn en papegaai.

Drie pakketten

Petplan heeft drie pakketten: het basispakket, het plus pakket en het totaalpakket. Daarnaast kunt u nog 3 aanvullende verzekeringen afsluiten: crematie, chemotherapie/radiotherapie en een doorlopende reisverzekering met werelddekking.

Het verschil tussen de pakketten zit natuurlijk in de hoogte van de premie, de maximale vergoeding en de te vergoede behandelingen. In het basispakket is uw kat bijvoorbeeld verzekerd voor oog-en oorklachten, longontsteking, blaasgruis, bloedarmoede, artrose, nierklachten, huidklachten en infecties door bacteriën en virussen. In de plusverzekering wordt dit uitgebreid met vergoedingen voor het gebit, MRI en CT scan en de dierenambulance.

Alle drie de pakketten vergoeden ook diverse operaties, een advertentie bij vermissing van uw huisdier en euthanasie. Ook het plaatsen van een identificatiechip valt onder de vergoeding. Hiervoor geldt geen wachttermijn.

Afsluiten en declareren

U kunt via internet de gewenste verzekering afsluiten. U hebt een vrije dierenarts keuze, maar een vaste dierenkliniek is wel verplicht. Uw dierenarts kan zelf direct declareren bij Petplan. Petplan garandeert een snelle afhandeling van declaraties binnen 10 dagen.