Waarom een kattenverzekering?

Wanneer je een kat hebt, of meerdere katten, ben je als baasje verantwoordelijkheid voor zijn gezondheid. Dit houdt in dat je hem de juiste voeding geeft, zijn vacht verzorgt, aandacht geeft en natuurlijk medische zorg wanneer dit nodig is. De kat maakt onderdeel uit van het gezin net als jij, je partner of je kinderen zijn. Dus het kan ook niet anders, dan dat je de beste zorg voor hem wilt. En dat je alles op alles zet om hem dat te bieden. Katten kunnen oud worden, heel oud. Dus houd hier rekening mee wanneer je er over nadenkt om een kat toe te voegen aan je gezin. Ga er vanuit dat een kat rond de 15 jaar oud wordt. Ben je al die jaren in staat om hem de juiste verzorging te geven?

Vergoedingen kattenverzekering

Bij een kattenverzekering ben je financieel verzekerd tegen kosten voor een medische behandeling. Je kat verzekeren is een goede keuze als je niet onverhoopt medische kosten wilt betalen. Met een kattenverzekering betaal je maandelijks de verzekeringskosten, net als voor je eigen zorgverzekering. Houd er rekening mee dat een kattenverzekering ook een eigen risico kent en dat de gemaakte kosten niet altijd 100% worden vergoed. Er is namelijk sprake van een maximaal te vergoeden bedrag. De kattenverzekering bestaat altijd uit een basisverzekering en aanvullende verzekeringen.

Basis kattenverzekering

De basisverzekering vergoedt kosten zoals consult van de dierenarts, onderzoeken van bloed en urine, röntgenfoto’s en echo’s, medicatie en vaccinatie. Zo zal je jaarlijks naar de dierenarts gaan met je kat voor de dierenartscontrole. Tevens is dat ook een moment om je kat te laten vaccineren. Dit zijn dus jaarlijks terugkerende kosten, als de basisverzekering dit vergoedt scheelt het jou veel geld!

Aanvullende kattenverzekering

Onder de aanvullende kattenverzekering vallen kosten voor bijvoorbeeld het gebit, castratie en sterilisatie. Dit zijn ook kosten die vaak worden uitgevoerd onder katten. Het is dan ook raadzaam om goed na te denken of je deze verzekering erbij wilt afsluiten. Weet je nog niet welke kattenverzekering je moet afsluiten? Check online de aanbieders en vergelijk hen onderling. Kies daarna de verzekeraar die het beste bij jou en jouw kat past!

Vuurwerkangst bij je kat

 

Nog een paar dagen en we vieren met zijn allen dat we het nieuwe jaar ingaan! Een groot feest voor ons, met lekker eten en drinken. En natuurlijk een boel vuurwerk. Prachtig altijd om te zien, maar niet voor iedereen. Je kat is er namelijk niet blij mee en kan er van in paniek reken. Vuurwerkangst onder huisdieren zijn we vaak en er zijn gelukkig verschillende manieren om hier mee om te gaan. Er is een oplossing voor de korte termijn en voor de lange termijn. Beide behandelingen leggen wij hier uit.

Korte termijn vuurwerkangst tegen gaan

Lees je vandaag pas dit blog? Dan kan je alleen nog maar kiezen voor de korte termijn oplossing. Dit is dat je medicatie geeft aan je kat waardoor hij wordt gekalmeerd. De dierenarts kan je hier het beste advies over geven. Er zijn namelijk verschillende soorten medicijnen te verkrijgen. Er zijn heftige medicijnen die er voor zorgen dat je kat suf wordt. Maar dit is zo’n soort medicijn dat hij nog wel angstig is, maar dit niet meer kan tonen. Je begrijpt vast dat we dit niet aanraden. Gelukkig zijn er ook medicijnen verkrijgbaar waar de angst wel wordt weggenomen, maar de kat bij bewustzijn blijft. Nogmaals, de dierenarts kan jou hier het beste over adviseren. De kosten van de dierenarts worden vergoed als je een kattenverzekering hebt afgesloten. Vergelijk online de verzekeraars zodat je de beste kattenverzekering voor jouw kat afsluit.

Lange termijn vuurwerkangst kat

De beste manier om je kat te laten wennen aan het vuurwerk is door 5-6 weken van tevoren dit aan te pakken. Je hoeft dan geen medicatie te gerbuiken en de kat heeft er de rest van zijn leven profijt van. Leer je kat eerst wennen aan de geluiden van vuurwerk. Dit kan je bijvoorbeeld opzoeken op Youtube. Speel het geluid zacht af. Als de kat hier aan went kan je het wat harder gaan afspelen. Beloon je kat met een kroel of lekker snoepje als hij niet reageert op de geluiden. Dit is positieve beloning. Ook kan je geurverdampers gebruiken die alleen de kat ruikt. Hier wordt hij rustig van. Er zijn tevens nog geruststellende voedingssupplementen te krijgen, die positief resultaat oplevert. Vraag dit na bij de dierenarts.

Tot slot nog tips

Zorg al een paar dagen voor het oudjaar dat de kat binnen is en niet meer naar buiten gaat. Er wordt al vaak dan vuurwerk afgeschoten, je moet er niet aan denken dat je kat er van schrikt en wegloopt. En niet meer thuis durft de komen. Doe op de avond zelf de gordijnen dicht en de televisie of radio aan. Blijf zelf ook rustig en aai je kat niet te veel. Dan gaat hij juist denken dat er iets aan de hand is.

 

Fysiotherapie bij jouw kat

Voor ons mensen is het niet meer dan normaal om bij lichamelijk klachten naar de fysiotherapeut te gaan. Maar doe je dit met hetzelfde gemak voor je kat? Als persoon kan je ervoor kiezen om jezelf aanvullend te verzekeren bij je zorgverzekering, voor de fysiotherapie. Maar dit onderdeel wordt vaak over het hoofd gezien bij het afsluiten van een kattenverzekering. Lees snel verder waarom het toch handig is om je kat voor deze kosten te verzekeren.

Waarom fysiotherapie voor je kat?

Er zijn meerdere redenen te noemen waarom fysiotherapie voor jouw kat nuttig kan zijn. Als je kat is geopereerd, dan kan het zijn dat hij na de operatie moet revalideren. In dat geval is fysiotherapie bij uitstek geschikt. Maar ook als je kat slecht helende wonden heeft of artrose, kan fysiotherapie erg goed werken. In alle gevallen kijkt de fysiotherapeut als eerste naar de klachten van jouw kat. Op basis van dit onderzoek wordt er een behandelplan afgesproken met jou. Dat kan gaan om het geven van massages, of speciale oefeningen die je thuis met jouw kat kan uitvoeren.

Heeft fysiotherapie nut bij mijn kat?

Deze vraag is niet simpel te beantwoorden met een “ja”, omdat jouw kat zelf natuurlijk niet antwoord kan geven. Wat wij in de praktijk zien is dat als een kat iets mankeert, hij dit zoveel mogelijk probeert te verbergen. In erge gevallen leidt dit zelfs tot een heel verkeerde lichaamshouding van de kat, omdat hij een verkeerde houding krijgt. Door middel van fysiotherapie wordt a) voorkomen dat de kat een verkeerde houding aanleert doordat zij pijn wordt weggenomen. En b) de verkeerde lichaamshouding weer teruggezet naar een juiste lichaamshouding.

Wordt fysiotherapie vergoed?

Sommige kattenverzekeraars hebben dit onderdeel standaard in hun vergoedingspakket opgenomen. Andere verzekeraars bieden het alleen aan als aanvullende verzekering. Het is dus zaak dat je dit goed van tevoren uitzoekt, voordat je voor een kattenverzekering kiest. Vergelijk daarom altijd de verzekeraars en maak dan pas de keuze.

Je kat heeft de niesziekte, wat kan je doen?

Als je kat de niesziekte heeft, komt dit door besmetting via de neus en keel, het is namelijk een virus. Het virus wordt overgedragen doordat katten veel contact met elkaar hebben. Ze snuffelen even aan elkaar, of slapen in dezelfde ruimte. Je kan je kat gelukkig inenten tegen de niesziekte, maar toch zien we de ziekte elke zomer weer de kop opsteken onder ingeënte katten. Dit komt waarschijnlijk doordat er dan meer katten naar dierenpensions worden gebracht.

Herkennen van de niesziekte

De naam niesziekte verraadt al hoe je herkent dat je kat hier last van heeft. Hij is vaker dan normaal aan het niezen, en dat kan zijn van af en toe tot continu niezen. Ook kan hij benauwd zijn aan zijn luchtwegen en last hebben van kuchen. Andere symptomen waaraan je de niesziekte herkend zijn bijvoorbeeld koorts, kwijlen en blaasjes op de tong. Waarschijnlijk heeft de kat ook last van een verminderde eetlust, drinkt hij weinig en kan er pus uit de ogen en neus lopen.

Voor kittens en niet gevaccineerde katten is de niesziekte erg risicovol. De kat wordt er niet alleen erg ziek van, maar kan er chronisch last van houden. Dit betekent dat de ziekte dan elke keer weer terugkomt. Helaas zien we dit regelmatig gebeuren.

Behandelen

Neem direct contact op met de dierenarts wanneer je denkt dat je kat de niesziekte heeft. De dierenarts kan gelukkig de diagnose snel vaststellen als de symptomen goed duidelijk zijn. De dierenarts zal waarschijnlijk een antibioticakuur voorschrijven. Wanneer je kat te weinig heeft gedronken en uitdrogingsverschijnselen heeft, zal hij aan een infuus worden gelegd om verdere uitdroging te voorkomen. De ziekte is dus goed te behandelen, als je er maar op tijd bij bent.

Voorkomen is beter dan genezen

We raden aan om je kat jaarlijks te vaccineren. Hiermee loopt hij gewoon minder risico om de ziekte te krijgen. Begin hiermee als je kat nog een kitten is en volg het vaccinatieschema voor kittens. Dan is het voldoende beschermd. Wanneer je toch denkt dat je kat de ziekte heeft, ga dan direct naar de dierenarts. Het kan zijn dat er niks aan de hand is, maar voor hetzelfde geldt is je kat toch ziek. Dan is het wel erg fijn als hij direc

t behandeld wordt.

Je kan dus veel leed voorkomen, door de jaarlijkse inentingen en controles bij de dierenarts. Hier zijn natuurlijk kosten aan verbonden. Gelukkig kan je een groot deel van deze kosten vergoed krijgen met een kattenverzekering. Heb je deze kattenverzekering nog niet afgesloten? Vergelijk vandaag dan nog de verschillende aanbieders en hun verzekeringen en sluit online een kattenverzekering af!

Meerdere katten in huis – een goed idee?

Het ziet er altijd zo gezellig uit als je meerdere katten door huis ziet lopen. Of gezellig met z’n allen op de bank in het zonnetje ziet liggen. Maar is het wel een goed idee, meerdere katten in huis? Want ik heb ook wel verhalen gehoord, waarbij de katten het onderling minder gezellig hadden dan dat het er uit zag. Waar moet je als eigenaar rekening mee houden, en hoe kan je dit in goede banen leiden? Katten zijn snel gestresst en dit kan tot gezondheidsklachten leiden. Om te zorgen dat je jouw kat gezond houdt geef ik enkele tips.

Geef meerdere katten in huis elk een eigen plek

Van nature zijn katten solisten en hechten ze grote waarde aan het hebben van een eigen plek. Net als mensen hebben katten een persoonlijke ruimte om zich heen. En hebben ze behoefte aan een eigen ruimte. Dit hoeft niet een kamer te zijn, maar een mandje of dekentje op de bank volstaat ook. Dus zorg dat elke kat dit tot zijn beschikking heeft. Wat betreft de bakken (etensbak, waterbak en kattenbak) hangt af van het aantal groepen katten. Twee of meer katten die samen slapen en geen problemen hebben met delen van de bakken zijn een groep. Als je merkt dat een kat dit niet tolereert is hijzelf een losse groep. Tel je groepen katten en verzorg voor dat aantal de bakken.

Ontsnappingsroutes in huis

Wanneer je kat gaat eten, drinken of zijn behoefte doet, is hij kwetsbaar. Het is dan ook extreem stressvol voor jouw kat wanneer hij in een hoekje zit en niet weg kan komen. Zet daarom de bakken dusdanig neer, dat er altijd een ontsnappingsmogelijkheid is. Denk in drie dimensionaal, dus omhoog en omlaag, planken aan de muur, een krabpaal in de buurt etc.

Eigen speelgoed

Zoals je vaak bij kinderen ziet dat ze hun speelgoed verdedigen hebben katten ook deze neiging. Ze vinden het erg leuk om met hun eigen speelgoed samen met de katteneigenaar te spelen. Maar zelf spelen met het eigen speelgoed zie je ook vaak voorkomen. Dus zorg dat elke kat een eigen favoriete speelgoed heeft waar hij mee kan spelen op zijn eigen plek.

Sluit een kattenverzekering af voor je katten

Laat je niet voor de gek houden door je katten. Het kan lijken alsof ze het goed met elkaar kunnen vinden, doordat ze rug aan rug op de bank liggen te slapen. Maar ze delen dan echt geen plekje hoor. Ze liggen gewoon te genieten van de zon, maar echt met de ruggen tegen elkaar. Want wat je ziet is er niet! Blijven eigenwijze wezens. Nogmaals, stress is slecht voor je kat en kan leiden tot gezondheidsklachten. Heb je er al aan gedacht om een kattenverzekering voor je katten af te sluiten? Vergelijk de aanbieders van kattenverzekeringen voordat je een verzekering afsluit. Dan weet je van tevoren welke kosten er wel of niet vergoed worden.

 

Mogen katten melk drinken of niet?

Een veelgehoorde vraag die wij krijgen is of katten wel of geen melk mogen drinken. De gedachte is namelijk dat dit geen kwaad kan. Er zijn immers kinderliedjes waarin katten melk drinken: poesje miauw, kom eens gauw, ik heb lekkere melk voor jou. Maar ook zijn er veel afbeeldingen te vinden waarbij de katten melk van een schoteltje likken. En toch is er twijfel of het nu goed voor je kat is of niet.

Nee, katten mogen geen melk drinken

Nee, het is niet goed voor je kat om koeienmelk te drinken. Melk van andere dieren is ook slecht voor ze, behalve in het ene geval dat een kitten moedermelk van de kat drinkt. Deze melk is rijk aan vetten, eiwit en andere voedingsstoffen die een kitten nodig heeft om groter te worden. Verder heeft een kat geen melk nodig als onderdeel van zijn voeding, alleen vers water is echt voldoende voor je kat.

Waarom is het slecht voor de kat?

Veel katten hebben een lactose-intolerantie voor melk van koeien en van andere dieren. Het drinken hiervan kan leiden tot diarree of andere spijsverteringsproblemen. Voor kittens is dit levensgevaarlijk, want ze kunnen snel uitdrogen en blijvende nierbeschadigingen er aan over houden. Je moet er toch niet aan denken dat je dit hebt veroorzaakt bij je lieve kattenvriend? Geef hem daarom absoluut geen melk, ook niet als hij er om vraagt bijvoorbeeld doordat hij het in het verleden wel eens heeft gedronken. Wil je toch melk geven aan je kat? Zorg er dan voor dat je speciale kattenmelk koopt in een dierenspeciaalzaak. Deze melk is vaak lactose-vrij en veroorzaakt geen lichamelijke problemen. Geef deze melk niet te vaak, maar alleen als traktatie. De melk is namelijk erg calorierijk en maakt de kat al snel te dik. Heb je al wel een kattenverzekering afgesloten? Een kattenverzekering is handig wanneer je te maken krijgt met (onverwachte) medische kosten zoals voor de dierenarts of medicatie. Nog geen kattenverzekering? Kijk dan hier om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.

Waarom eten katten gras?

Heb je jouw kat weleens betrapt dat hij buiten gras eet? Of binnen op jouw planten kauwt? Best raar eigenlijk dat een kat die dol is op zijn kattenbrokjes en een vers visje op zijn tijd, met regelmaat gras wilt eten. En vervolgens braakt hij alles weer uit. Dat is toch op zijn minst apart te noemen…

Gras eten hoort bij de natuur

Katten zijn carnivoren en hun spijsverteringsstelsel is hier dan ook op ingesteld. Op het moment dat ze plantaardig voedsel binnenkrijgen – zoals gras – wil het lichaam dit zo snel mogelijk weer weg hebben. Daarom gaan katten braken. In de natuur eten wilde katten muizen en vogels, en die eten ze in het geheel op. Om niet-verteerbare delen zoals botten en veren te elimineren, eten de katten gras. Vervolgens braken ze de rest eruit, zodat ze weer verder kunnen.

Andere voordelen van gras eten

Als je het braaksel van de kat ziet, zal je naast het gras ook vaak haarballen aantreffen. Doordat de kat zich dagelijks zo vaak likt, blijven haren aan de tong zitten. Dit komt na verloop van tijd in het spijsverteringsstelsel terecht en wordt daarna eruit gebraakt. Gras bevat veel foliumzuur wat een belangrijke vitamine is, ook voor jouw kat. Het lichaam maakt dit zelf niet aan, vandaar dat het goed is als jouw kat gras eet. Tot slot bevat gras vezels wat weer goed is voor de ontlasting van jouw kat. Laat jouw kat liever geen buitengras eten. Vaak is dit behandeld met pesticiden en daar kan jouw kat uiteraard niet tegen. In de winkel wordt “kattengras” verkocht, zet dit binnen op een vaste plek zodat je kat hiervan kan eten als hij er behoefte aan heeft. Zorg dat het gras niet te oud is, maar dat het gras juist jonge en zachte blaadjes heeft.

De gezondheid van jouw lieve kat staat voorop. Maar mocht hij toch wat mankeren, dan wil je verzekerd zijn van de beste zorg. Vergelijk daarom de verschillende kattenverzekeringen en sluit deze vandaag nog af!

 

Rattengif is heel gevaarlijk voor je kat

Een kat die rattengif graankorrels ziet zal het vaak niet opeten, hij vindt het namelijk niet lekker. Gelukkig is de kat een kieskeurig beestje! Maar toch loopt hij ook het risico om vergiftigd te worden door rattengif. Hij kan namelijk een vergiftigde muis eten, en dan kan het helaas fataal aflopen voor jouw lieve poezenvriend. Een muis die rattengif heeft gegeten wordt erg sloom, en is daarom een makkelijke prooi voor jouw kat. We raden dan ook aan om katten die in een buurt wonen waar veel aan ongediertebestrijding wordt gedaan, niet te lang buiten te laten.

Symptomen van vergiftiging door rattengif

De eerste symptomen van rattengif laten een aantal dagen op zich wachten. Daardoor kan het zijn dat jouw kat zich normaal gedraagt en opeens heel veel bloedingen krijgt. Denk hierbij aan bloedverlies bij de ontlasting, bloedverlies bij het overgeven en bloedingen uit de neus. En dan hebben we het nog niet eens over inwendige bloedingen die je dus niet met het blote oog kan zien. Ook zal je kat futloos zijn (mede door bloedverlies), kunnen kwijlen en last hebben van een moeilijke ademhaling.

Neem direct contact op met de dierenarts

Als jouw kat bovenstaande verschijnselen heeft, is het zaak om zo snel mogelijk contact op te nemen met de dierenarts. De dierenarts zal dan een middel geven tegen het rattengif in vorm van tabletten. Afhankelijk van de ernst van de situatie moet uw kat de tabletten gedurende een week tot een aantal weken innemen. Als de vergiftiging dusdanig van aard is dat de kat blijft bloeden, worden er bloedplasma’s toegediend om het bloed te laten stollen. In zeldzame gevallen is het nodig om een bloedtransfusie te geven.

Wanneer uw kat onverhoopt vergiftigd is, wilt u natuurlijk hem meteen helpen. Dan is het fijn om te weten dat de kattenverzekering de kosten voor de dierenarts en medicijnen vergoed. Ook als het nodig is om uw kat te laten opnemen is het mogelijk om je daarvoor te laten verzekeren. Vergelijk daarom eerst de verschillende kattenverzekeringen voordat je een definitieve keuze maakt.

Hartproblemen bij je kat

Helaas komen hartproblemen bij katten vaker voor dan gedacht. Elke kat kan hier last van krijgen, ongeacht leeftijd. Bij een aantal raskatten is hartfalen erfelijk, wat betekent dat katten met hartfalen niet meer mogen fokken. Rasverenigingen zijn hier zich goed van bewust en zitten bovenop dit fokverbod.

Soorten hartproblemen

De meest voorkomende aandoening is Hypertrofische Cardiomyopathie (HCM). Dit is een verdikking van de hartspier die het bloed door de aorta moet pompen. Doordat de hartspier steeds dikker wordt, wordt de hartkamer van het hart zelf kleiner en de pompfunctie minder. Er zijn drie oorzaken waarom jouw kat HCM kan krijgen: aangeboren (erfelijk), te hard werkende schildklier of een te hoge bloeddruk.
Een andere – maar wel heel zeldzame oorzaak – aandoening van hartfalen is een verzwakking van de hartspier. Eigenlijk gebeurt dit alleen als je jouw kat geen goede voeding geeft.

Symptomeren hartproblemen

Jouw kat kan als geen ander voor jou verbergen dat hij zich niet goed voelt. Zolang zijn hart nog redelijk functioneert zal jouw kat zijn krachten sparen en niets laten merken. Wees daarom extra alert als je deze symptomen bij jouw kat ziet:

  • Ademhalingsproblemen door vocht in de longen
  • Algeheel gebrek aan levendigheid
  • Braken (geen haarballen)
  • Flauwvallen
  • Gebrek aan eetlust
  • Gewichtsverlies
  • Opgezette buik
  • Verlamming van achterpoten, dit kan gebeuren doordat bloedpropjes de bloedvaten verstoppen

Behandeling

Hartfalen is niet te genezen, maar door de juiste medicijnen te combineren, kan de kwaliteit van leven van jouw kat worden verbeterd.  Jouw kat kan gelukkig alsnog oud worden! Hartmedicijnen zorgen ervoor dat een te snelle hartslag wordt verlaagd en tegelijkertijd de bloeddruk worden gecontroleerd. Dit medicijn moet de kat de rest van zijn leven in blijven nemen. Plaspillen zorgen dat er vocht wordt afgedreven, waardoor de longen weer beter werken. Hierdoor wordt de bloeddruk verlaagd en het hart ontlast.

Laat jouw kat regelmatig controleren door de dierenarts, dit kan veel verdriet en leed voorkomen. Wanneer de dierenarts hartruis of een onregelmatige hartslag hoort kan hij direct actie ondernemen. Vaak zal hij eerst een echo laten maken om meer te weten te komen. Bij katten op leeftijd (vanaf 10 jaar) adviseren wij om de dierenarts tweemaal per jaar de gezondheid te controleren.  Al de dierenartsbezoeken en medicijnen lopen aardig in de papieren. Je wilt je volledig focussen op het gezond krijgen van je kat, in plaats van de financiële gevolgen. Het is dan handig om een kattenverzekering te hebben, dan weet je dat het goed geregeld is. Vergelijk vandaag nog de diverse kattenverzekeringen!

 

 

 

 

Sterilisatie van je kat

Het is weer lente! De bomen, planten en bloemen staan in bloei, maar je kat helaas ook. De meeste katten zijn inmiddels krols geworden. Sterilisatie van je kat voorkomt de krolsheid en andere ongemakken. Veel katten laten namelijk duidelijk aan hun eigenaar weten dat ze krols zijn. Ik heb alweer heel wat kattenbaasjes gesproken die ’s nachts zijn gewekt door hun kat!

Voordelen sterilisatie kat

Misschien overweeg je al een tijdje om je kat te laten steriliseren. Dit is zeker de moeite waard. Enkele voordelen zijn het voorkomen van drachtigheid en het wegblijven van gedragsverandering van je kat. Ook is er minder kans op melkkliertumoren en baarmoederontstekingen. Toch is het een beslissing waar je goed over moet nadenken. Als je jouw kat laat steriliseren betekent dit dat je kat wordt geopereerd. Deze kosten kunnen nogal oplopen. Een kattenverzekering kan in dit geval uitkomst bieden door een deel van de kosten te vergoeden.

Twee opties bij sterilisatie Sterilisatie kat

Er zijn twee opties om je kat te laten steriliseren. Dit kan door castratie waarbij de eierstokken worden verwijderen. De andere optie is om de eierstokken en baarmoeder te laten verwijderen. Dit laatste gebeurt eigenlijk alleen wanneer de baarmoeder afwijkend is. Het advies is om te laten steriliseren voordat de kat krols wordt, dat is rond de 6 maanden. Tip: is jouw kat nog niet gechipt? Laat dit dan tijdens de operatie doen, je kat voelt er dan niks van door de narcose. De meeste verzekeraars vergoeden het plaatsen van de chip, vergelijk hier de verzekeraars.

Kosten sterilisatie kat

Bij het steriliseren wordt de kat onder narcose gebracht en er vindt daadwerkelijk een operatie plaats. Dit zorgt ervoor dat de kosten voor deze ingreep fors zijn. Je moet al gauw aan een bedrag van minimaal 100,- euro denken, maar de meeste klinieken zijn nog wel duurder. Bijvoorbeeld door de moderne apparatuur die tijdens de operatie wordt gebruikt door de dierenarts.

Verzekering inclusief sterilisatie

Helaas dekt niet elke verzekeraar de kosten voor sterilisatie. Vaak valt het wel onder een aanvullende verzekering. Voor een paar euro per maand extra zijn de kosten voor sterilisatie dan wel gedekt. Het loont in dit geval dus zeker om voor een aanvullende verzekering te kiezen. Voor meer informatie over de polisvoorwaarden of inhoud van de verzekeraar adviseren wij om contact op te nemen met de desbetreffende verzekeraar.