kruitvatHet Kruidvat, ook voor uw kattenverzekering

Het Kruidvat verkoopt ook verzekeringen voor uw kat of hond. Via het Kruidvat kunt u voor iedere hond of kat tussen de 0 en 8 jaar een huisdierenverzekering afsluiten. Het Kruidvat verzekert alle rassen behalve Berner Sennen honden. AEGON schadeverzekering is 100% risicodrager voor deze verzekering. Dat wil zeggen dat u, via het Kruidvat, verzekerd bent bij AEGON.

Polis

Het Kruidvat heeft 1 verzekering. In deze verzekering zijn de ziekkosten voor uw kat verzekerd tot maximaal 3500 euro per jaar. Per keer dat u declaraties indient moet u 50 euro eigen risico betalen. U kunt de rekeningen wel opsparen in een half jaar en in 1 keer indienen. De kosten moeten in Nederland zijn gemaakt. De verzekeraar beoordeelt of de behandeling medisch noodzakelijk is.

Er zijn ziektekosten, röntgenonderzoeken, afslankmethodes, operaties en geneesmiddelen verzekerd. Voor ziektekosten in het buitenland of een crematie moet u een aparte verzekeringsmodule afsluiten.

Niet verzekerd

Röntgenonderzoek voor de aandoening OCD wordt niet in de basismodule vergoed. Castratie, sterilisatie en vaccinatie zijn bij het Kruidvat niet verzekerd in de huisdierenverzekering. Ook het plaatsen van een identificatiechip wordt niet vergoed. Behandelingen binnen 30 dagen na het afsluiten van de verzekering worden ook niet vergoed.

Afsluiten

U kunt de verzekering online afsluiten. U kunt uw eigen dierenarts kiezen. De declaraties kunt u online indienen. De nota’s kunt u scannen en met het declaratieformulier mailen. U kunt ook het declaratieformulier en de nota’s per post opsturen. Er geldt een wachttermijn van 30 dagen waarbinnen u geen declaratie kunt indienen, tenzij het gaat om kosten ten gevolge van een ongeval.