Elk jaar weer raken er veel katten zoek. Vaak komen deze op den duur in het asiel terecht. De aantallen zijn enorm, een kleine 25.000 per jaar. Het is moeilijk katten te herenigen met hun eigenaar omdat er vaak niks bekend is. Door je kat te chippen krijgt deze een eigen identificatienummer gekoppeld aan een landelijke database. Met de chip is het voor het asiel veel makkelijker contactgegevens van de eigenaar te achterhalen. Maar wat zijn de kosten chippen kat precies?

Ook uw binnenkat chippen?

Voor katten die normaal gesproken binnen leven is het ook verstandig ze te chippen. Want katten zijn nieuwsgierig en willen nog wel eens ontsnappen. Hierbij speelt tevens mee dat de binnenkat zich niet goed kan oriënteren buiten waardoor de kans dat ze de weg kwijt raakt groter is. Omdat ze hun huis niet terug vinden gaan ze zwerven.

Waarom is chippen niet verplicht?

Verschillende partijen zijn voor het verplicht maken van chippen. Echter zijn er ook een aantal redenen die het minder van belang maken. Namelijk:

  • Er is minder malafide handel in katten dan bijvoorbeeld bij honden
  • Verwilderde straatkatten is het probleem, volgens de overheid zal het chippen hierop maar een kleine invloed hebben
  • De kosten van het chippen

Kosten chippen kat

kosten chippen katUw dierenarts rekent voor het plaatsen van de chip vaak de kosten van een consult plus de kosten voor het plaatsen van de chip. Er zijn ook praktijken die een all-in prijs hanteren. Er zijn geen vaste bedragen dus uw dierenarts mag zelf bepalen wat de plaatsing kost. Prijzen variëren meestal tussen de 30 en 50 euro.