Wat kost een MRI scan bij een kat?

Niemand brengt graag een bezoek aan de dokter of sterker nog, aan het ziekenhuis. Ook voor jouw kat is het geen pretje, maar soms is het hoognodig om de gezondheid van jouw dier te waarborgen. Jouw kat kan onverwachts klachten krijgen waardoor hij behandeld moet worden. Soms is uitwendig onderzoek voldoende, maar in andere gevallen is het nodig om bijvoorbeeld een MRI scan te laten maken om aandoeningen vast te stellen en een dier verder te kunnen behandelen.

Onderzoek met MRI scan

MRI staat voor Magnetic Resonance Imaging en werkt voor mens en dier hetzelfde. Het is een onderzoekstechniek die echo’s en röntgen aanvult. MRI werkt met magnetische velden en radiogolven, waardoor weefsel dat bestaat uit veel waterstofatomen in beeld kunnen worden gebracht. Voorbeelden van weefsels die goed onderzocht kunnen worden met MRI zijn de hersenen, buikorganen en ruggenmerg.

Afwijkingen die met MRI opgespoord kunnen worden:

  • Tumoren, bloedingen, ontstekingen in de hersenen
  • afwijkingen aan organen (in de buik);
  • rugproblemen, hernia en tumoren.

Kosten MRI scan kat

Een MRI scan voor een kat is niet niks. Voor het uitvoeren ervan dient de kat geheel onder narcose te zijn. De prijs voor zo’n behandeling is afhankelijk van de dierenartsenpraktijk die het uitvoert. De prijzen per dierenarts kunnen dus verschillen. Gemiddeld genomen beginnen de prijzen voor een MRI scan ongeveer bij €500,- euro en kunnen ze oplopen tot wel €800,- euro. Deze prijs kan voor baasjes onverwachts hoog uitvallen. Als jouw kat niet verzekerd is, draai je zelf volledig op voor de hoge kosten. Door een kattenverzekering af te sluiten met MRI dekking, vergoedt de verzekeraar een groot deel van de dierenartskosten.

Het belangrijkste is om de behandeling uit te laten voeren bij een dierenartsenpraktijk waar jij en je kat vertrouwd mee zijn.

Onze website geeft meer informatie over kattenverzekeringen en aanbieders. Ontdek zelf welke verzekering het beste bij jullie past met behulp van ons handige overzicht!