Kattenverzekering zonder eigen risico

Bijna iedere kattenverzekering kent een eigen risico. Het eigen risico is een deel van de gemaakte dierenartskosten die je declareert, dat je in alle gevallen moet betalen. In enkele gevallen zijn er kattenverzekeringen zonder eigen risico.

Hoe werkt een eigen risico bij kattenverzekering?

Een eigen risico werkt eigenlijk hetzelfde als bij onze zorgverzekering. Op het moment dat er (dierenarts)kosten worden gemaakt, dien je een declaratie in bij jouw verzekeraar. Zelf betaal je ook een deel mee. Bij ieder bezoek, iedere behandeling of medicatie voor jouw kat betaal je dus een deel eigen risico. De rest van het bedrag wordt door de verzekeraar vergoed. Het kan gaan om een vast bedrag, of om een percentage.

In sommige gevallen geldt er geen eigen risico. Dit is vaak bij het afsluiten van een heel uitgebreid verzekeringspakket met een hoge premie. Het is dus jouw eigen keuze of je besluit een duur pakket af te sluiten, of akkoord gaat met een bepaald bedrag als eigen risico.

Eigen risico, vast bedrag of percentage?

In het geval van een eigen risico heb je twee scenario’s. De ene verzekeraar hanteert een vast bedrag, de ander hanteert een percentage.

Met een vast bedrag maakt het niet uit hoe laag of hoor de dierenartskosten zijn. Je betaalt dan namelijk altijd hetzelfde bedrag als eigen risico. Bijvoorbeeld een eigen risico van €50,-. Bij een dierenartsrekening van €100,- betaal je zelf de helft, maar bij een rekening van €1000,- betaal je zelf ook maar €50,-. De hoogte van een vast bedrag als eigen risico verschilt per verzekeraar.

Een percentage als eigen risico zorgt ervoor dat je bij elke declaratie een ander bedrag betaalt. Hoe lager de dierenartsrekening, hoe minder het eigen risico bedraagt. Hoe hoger de dierenartsrekening, hoe hoger de kosten voor het eigen risico.

Bereken voor jezelf wat het meest rendabel is voor de situatie van jou en je trouwe viervoeter. Bekijk verschillende mogelijkheden in ons overzicht!