hemaAltijd voordelig. De HEMA kattenverzekering

De slogan: HEMA altijd voordelig geldt ook voor de huisdierenverzekering van de HEMA. Met de basisverzekering voor uw huisdier, heeft u al een groot gedeelte van eventuele kosten voor uw huisdier gedekt. Uw huisdier is onder andere verzekerd voor consulten en behandelingen bij de dierenarts, narcose, röntgenfoto’s, echografie en alle geregistreerde medicijnen zoals vastgelegd in de Diergeneesmiddelenwet. Niet geregistreerde diergeneesmiddelen waaronder voedingssupplementen, en ook dieetvoeding is niet gedekt. Homeopathie en acupunctuur uitgevoerd door een door de HEMA erkende arts wordt wel vergoed.

Vergoeding

Er is een vergoeding voor €3000 per jaar. Daarnaast geldt er een eigen risico van €45 per ingediende declaratie. U kunt de declaraties opsparen en in 1 keer indienen. Dan betaalt u maar 1 keer dit eigen risico. Het declaratieformulier vindt onder het kopje schademelden op de site van de HEMA bij verzekeringen.

Extra modules

Naast de basisverzekering kunt u bij de HEMA extra modules afsluiten voor
Fysiotherapie en preventieve zorg. Hiervoor moet u wel naar een behandelaar gaan die door de HEMA is erkend Tandarts. Deze kosten worden voor 50% vergoed met een maximum van € 500 per jaar. De dierenarts moet verklaren dat het gebit gezond is.

Een doorlopende reisverzekering voor Europa

Chemotherapie en radiotherapie. Ook hier geldt een 50% vergoeding bij een indicatie van kanker.
Crematie. De maximale vergoeding is € 500.

Afsluiten

De eerste 30 dagen na het afsluiten van uw basisverzekering is uw kat nog niet verzekerd. Ook mag uw kat niet onder behandeling staan van een dierenarts. Afsluiten kan digitaal evenals het indienen van de rekeningen. De premie stijgt met de leeftijd van uw kat. De maximale leeftijd voor het afsluiten van een verzekering is 10 jaar.