Fysiotherapie bij jouw kat

Voor ons mensen is het niet meer dan normaal om bij lichamelijk klachten naar de fysiotherapeut te gaan. Maar doe je dit met hetzelfde gemak voor je kat? Als persoon kan je ervoor kiezen om jezelf aanvullend te verzekeren bij je zorgverzekering, voor de fysiotherapie. Maar dit onderdeel wordt vaak over het hoofd gezien bij het afsluiten van een kattenverzekering. Lees snel verder waarom het toch handig is om je kat voor deze kosten te verzekeren.

Waarom fysiotherapie voor je kat?

Er zijn meerdere redenen te noemen waarom fysiotherapie voor jouw kat nuttig kan zijn. Als je kat is geopereerd, dan kan het zijn dat hij na de operatie moet revalideren. In dat geval is fysiotherapie bij uitstek geschikt. Maar ook als je kat slecht helende wonden heeft of artrose, kan fysiotherapie erg goed werken. In alle gevallen kijkt de fysiotherapeut als eerste naar de klachten van jouw kat. Op basis van dit onderzoek wordt er een behandelplan afgesproken met jou. Dat kan gaan om het geven van massages, of speciale oefeningen die je thuis met jouw kat kan uitvoeren.

Heeft fysiotherapie nut bij mijn kat?

Deze vraag is niet simpel te beantwoorden met een “ja”, omdat jouw kat zelf natuurlijk niet antwoord kan geven. Wat wij in de praktijk zien is dat als een kat iets mankeert, hij dit zoveel mogelijk probeert te verbergen. In erge gevallen leidt dit zelfs tot een heel verkeerde lichaamshouding van de kat, omdat hij een verkeerde houding krijgt. Door middel van fysiotherapie wordt a) voorkomen dat de kat een verkeerde houding aanleert doordat zij pijn wordt weggenomen. En b) de verkeerde lichaamshouding weer teruggezet naar een juiste lichaamshouding.

Wordt fysiotherapie vergoed?

Sommige kattenverzekeraars hebben dit onderdeel standaard in hun vergoedingspakket opgenomen. Andere verzekeraars bieden het alleen aan als aanvullende verzekering. Het is dus zaak dat je dit goed van tevoren uitzoekt, voordat je voor een kattenverzekering kiest. Vergelijk daarom altijd de verzekeraars en maak dan pas de keuze.