Bezoekersverhaal: Zwarte katten brengen ongeluk

Ze zeggen wel eens dat zwarte katten ongeluk brengen. Mijn zwarte kat Moortje doet dat zeker niet. Ze heeft heel veel liefde en warmte in ons gezin gebracht. Wij zijn heel blij met haar en hebben veel voor haar over.

Moortje heeft daarnaast zelf alle geluk van de wereld. Moortje houdt ervan om ’s avonds en ’s nachts buiten te zijn en lekker op muizen jacht te gaan. Door haar zwarte vacht is ze niet goed zichtbaar voor het nachtelijke verkeer en ze is al een paar keer thuis gekomen met een kleine blessure. Vorige week was er niet het vertrouwde miauw bij de keukendeur toen ik voor het ontbijt beneden kwam. Dat was toch wel gek. Meestal stond Moortje bij de deur en wilde binnen gelaten worden.

Na het ontbijt ging ik de buurt in op zoek naar Moortje. Ze was nergens te vinden. Ik werd steeds ongeruster. Plotseling werd ik op mijn mobiel gebeld: de dierenarts. Moortje was gevonden en geïdentificeerd door haar chip. Ze was aangereden door een auto en had het ternauwernood overleefd. Iemand had haar gevonden en naar de dierenambulance gebeld. Zij hadden Moortje opgehaald en naar de dierenarts gebracht. De dierenarts had haar geopereerd en ze was in de dierenkliniek. Ik kon haar komen bezoeken.

Wat een geluk dat ik die chip heb laten plaatsen en dat er iemand zo attent was om de dierenambulance te bellen! Een ander geluk was, dat ik Moortje had laten verzekeren. Nu hoefde ik die dure rekeningen niet zelf te betalen. Zwarte katten brengen misschien ongeluk, maar onze Moortje heeft alle geluk van de wereld gehad. Als ze weer thuis is, probeer ik wel of misschien overdag op jacht wil gaan naar muizen.