Bezoekersverhaal: Help een muis!

Het verhaal gaat dat katten dol zijn op muizen. Katten zijn jachtdieren en gaan graag op muizenjacht. Boris, onze kater, is bang voor muizen. Als hij een muis ziet, zit hij zo wat in de gordijnen. Dit levert ook regelmatig gevaarlijke situaties op. In een normaal rijtjes huis zijn bijna geen muizen. Maar ik woon op een boerderij en daar lopen de muizen (helaas) toch wel regelmatig rond.

Op een dag was ik Boris weer eens kwijt. Hij verstopt zich regelmatig als hij een muis ziet, dus ik was niet zo ongerust. Maar ’s avonds was hij nog steeds niet te voorschijn gekomen. Waar zou hij toch zijn? Ik ging toch maar eens op zoek. Ik zocht overal in huis. Misschien zat hij opgesloten in een kamer of een kast. Maar nee, in huis was hij nergens. Waar zou jij toch zijn?

Plotseling kreeg mijn man een idee. De gierkelder was open geweest. Zou hij daar soms in zitten? Wij renden naar de gierkelder, openden het luik en keken naar binnen. We hoorden een zacht miauw. Boris had zich enkele uren in die vieze drab in leven gehouden. We hebben halsbrekende toeren uitgehaald om hem eruit te halen. We hebben hem direct naar de dierenarts gebracht en die heeft hem onderzocht. Er leek niets schadelijk te zijn, maar hij wilde hem toch graag een nachtje ter observatie.

Natuurlijk heb je alles over voor je huisdier, maar we waren toch een beetje bang voor de kosten. Hoe duur zou het worden? Gelukkig hadden we een huisdierenverzekering. Boris is weer helemaal hersteld en springt nog steeds in de gordijnen als hij een muis ziet.