Bezoekersverhaal: Feestje?

Op een feestje mogen de hapjes met prikkertje niet ontbreken. Lekker een stukje worst, een stukje haring of een stukje ham met meloen. Heerlijk. Makkelijk met een stokje, dan krijg je geen vieze vingers. Door schade en schande ben ik wijzer geworden.

Op een feestje hielden wij onze poezen niet zo goed in de gaten. Ze zaten op een gegeven moment boven op tafel de plakjes wordt op te eten. Een van de poezen slikte ook het prikkertje in. Die prikker richtte erg veel schade aan aan haar maag en darmen. Ze moest geopereerd worden, speciale medicatie en voeding hebben. Het duurde een paar weken voor ze weer een beetje op de been was.

Het was een enorme consternatie tijdens het feestje. Eerst jaag je de poezen boos weg van de tafel, weg van de hapjes. Je bekijkt wat de schade is. Daarna merk je op dat één van de poezen zich toch wel raar gedraagt. Spuugneigingen, slapjes in een hoekje liggen. Ondertussen gaat je feestje gewoon door ….. De volgende dag besluit je toch maar naar de dierenarts te gaan, ook al ben je niet verzekerd, om te vragen wat er is. Dan stelt de arts de diagnose inwendige schade en direct opereren.

Je gaat geen nee zeggen tegen de operatie, maar na afloop bedenk je toch wel even hoe je dit gaat betalen, want het zal niet goedkoop zijn. Dat blijkt ook wel als de rekening komt. Gelukkig konden wij het betalen. De dierenarts stelt voor om een kattenverzekering af te sluiten. Een prima plan. Sommige kosten van je huisdier zijn echt geen feestje.