Bezoekersverhaal: De kat krabt de krullen van de trap

Een mooi spreekwoord: de kat krabt de krullen van de trap. O nee het is geen spreekwoord, maar een zin om goed te leren articuleren. Maar gaat het niet over. Frits, onze kater, is een kat die echt de krullen van onze houten trap krabt. We zijn er niet echt blij mee, maar vinden het beter dan dat hij het bij onze leren bank doet. De krullen laat Frits liggen en wacht tot ik die heb opgeruimd. De trap wordt langzaam een beetje glad.

Op een dag hadden wij een poes te logeren, Loes. Loes was nog een jong poesje dat erg ondernemend was en erg nieuwsgierig. Loes ging eens kijken bij het hoopje krullen van de trap. Ze ging er mee spelen en plotseling hoorde ik een enorm gemiauw van Loes. Wat was er aan de hand? Tijdens het spelen met de krullen had ze een splinter in haar pootje gekregen. Ze was helemaal overstuur en ik kon haar zelf niet kalmeren om de splinter eruit te halen. Ze moest naar de dierenarts. Bij de dierenarts bleek dat de er meerdere splinters in haar pootje zaten die er met een verdoving uitgehaald moesten worden. Natuurlijk gebeurde dit ook nog ’s avonds zodat we naar het ‘’dure’’ avondspreekuur moesten.

Al met al kosten de trapkrullen van Frits ons 200 euro. Ik nam me twee dingen voor. Eén elke dag toch maar even de trapkrullen van Frits opruimen. Twee: ook een verzekering voor Frits afsluiten. Stel je voor dat hij van de trap glijdt en zijn poot breekt. Hoeveel zou dat wel niet kosten ……