Bezoekersverhaal: De 7 levens van onze kat

De 7 levens van onze kat
Een kat heeft 7 levens of zijn het er 9? Ik weet het niet meer. Maar onze kat Fred heeft er zeker veel. We hebben al zoveel kosten door hem gehad. Het begon toen we hem net kregen. De identificatiechip en de vaccinaties. Gelukkig hadden we hem gechipt, want hij is minsterns 10 keer weggelopen. Steeds kwam de chip goed van pas om hem weer thuis te brengen.

Daarna bleek dat Fred allergisch was voor een bepaald soort kattenvoer. Hij was slapjes, geen eetlust, niet lekker. Na divers bloed- en ontlastingsonderzoek bleek de allergie. Hij mocht alleen dieetvoeding. Superduur in vergelijking met de gewone blikjes en brokjes. Ook moeten erg goed opletten dat hij geen andere dingen eet dan alleen die voer. Als dit wel gebeurde moesten we weer naar de dierenarts.

Toen werd Fred steeds krols en besloten we om hem te laten castreren. Ook deze ingreep koste een behoorlijk bedrag. Gelukkig zat dit in ons verzekeringspakket.
Fred kreeg last van plasproblemen en last van nierstenen. Fred werd aangereden door een auto. Fred viel uit het openstaande raam toen jij een vogeltje wilde vangen. Fred …..

Zo langzamerhand zaten we steeds vaker met Fred bij de dierenarts of in de dierenkliniek voor een ingreep. Totdat Fred zo ziek werd dat we besloten om euthanasie te plegen. Dit lijkt net een klaagverhaal over hoeveel euro het onderhouden van een kat kost. Dit is niet zo. Fred is een lid van onze familie en heeft, net als ieder ander lid, een goede verzekering. De ziektekosten van Fred vielen heel erg mee. Wij hebben de 14 jaar dat Fred deel uitmaakte van ons gezin ontzettend van hem genoten.