Bezoekersverhaal: Blaffende katten bijten niet

Honden en katten samen zijn geen goede combinatie samen. Nu bevestigen uitzonderingen de regel, want onze hond Lester en onze kat Ferdinand kunnen het uitstekend met elkaar vinden. Ze liggen bij elkaar in de mand. Ferdinand loopt mee als Lester wordt uitgelaten. Ze hebben het heel gezellig samen.
Heel grappig is ook dat ze elkaar beschermen. Als er een vervelende kat is die Ferdinand plaagt, blaft en gromt Lester en de kat is verdwenen. En ook andersom, wat blazen en sissen van Ferdinand en de vervelende buurhond die Lester steeds irriteert is weg.

Helaas ging het vorige week niet helemaal goed. De overburen hadden een pitbull gekregen en die was nogal agressief. Zo gauw hij Lester en Ferdinand samen zag begon het blaffen en agressief benaderen. Ferdinand en Lester kwamen voor elkaar op, maar dat voorkwam niet dat de pitbull hen aanviel en begon te bijten. De eigenaar kreeg de hond slecht onder controle en onze hond en kat zaten onder de bijtwonden. Ze moesten worden opgehaald door de dierenambulance.

In de dierenkliniek moesten de bijtwonden worden gehecht. Bij elkaar waren het er wel tien. De dierenarts vertelde dat het op het randje was. Sommige bijtwonden waren zo diep, dat ze bijna niet gehecht konden worden en bijna amputaties noodzakelijk waren geweest. Gelukkig waren we er snel bij en zijn onze huisdieren nog steeds gezond. Lester en Ferdinand zijn nog steeds een hecht stel, maar lopen wel een blokje om als ze een blaffende hond horen.