Bezoekersverhaal: Balanceren op dun ijs

Pien, ons jonge poesje, maakte voor het eerst de winter mee. Sneeuw was raar, al die vlokjes, daar kon je leuk mee spelen, maar ijs ….. wat is dat?
We wonen aan de rand van een sloot en voor water was Pien een beetje bang. Toen ging het vriezen. Pien vond dat wel interessant en ging het ijs eens proberen. Nu kon ze naar de overkant en het weiland eens onderzoeken. Voordat ik het doorhad, stond Pien op het dunne ijs. Het ijs kraakte aan alle kanten. Het ijs was zo dun, dat ik er ook niet op kon staan om Pien van het ijs te halen.

Ik stond doodsangsten uit. Hoe moest dat nu als Pien door het ijs viel? Hoe moest ik haar redden? Wat als ze nat van het ijswater werd en onderkoeld raakte? Wat als haar pootje bevroren raakt en geamputeerd moet worden? Hoe kom ik bij de dierenarts zonder auto? Mag ik of moet ik de dierenambulance bellen? Hoe moet ik de rekening van de dierenarts betalen? Zo spoken er tientallen vragen door je hoofd.

Pien was zich van geen kwaad bewust en kwam na een ommetje op het krakende ijs gewoon weer terug in onze tuin. Ik, daar en tegen, ging op internet op zoek naar een goede verzekering voor mijn poes. Door dit kleine avontuurtje op het ijs, besefte ik dat ik tal van kosten had moeten maken, als Pien door het ijs was gezakt. Een verzekering is wat betrouwbaarder dan het dunne ijs.