Aansprakelijkheidsverzekering kat

Als baasje ben jij aansprakelijk voor alle schade die jouw kat veroorzaakt. Of dit nu gaat om kleine schade of om blijvend letsel bij anderen. Je hebt het gedrag van jouw dier niet altijd in de hand. Een ongeluk zit dus in een klein hoekje. In die gevallen is het wel fijn als je er dan niet helemaal alleen voor staat. Een aansprakelijkheidsverzekering beschermt je tegen de enorm hoge kosten die schade soms met zich mee kan brengen.

Voor ons is een aansprakelijkheidsverzekering vanzelfsprekend. Maar hoe zit dit bijvoorbeeld voor je kat? Wij leggen het je uit in deze blogpost.

Hoe werkt een aansprakelijkheidsverzekering?

Zoals de naam eigenlijk al verraad beschermt een aansprakelijkheidsverzekering je tegen aansprakelijkheid in bepaalde situaties. In de meeste situaties wordt de schade die jij veroorzaakt door de verzekering gedekt. Het kan dan gaan om bijvoorbeeld het veroorzaken van een verkeersongeval, maar ook om het per ongeluk laten vallen van een kostbare vaas bij iemand thuis. Zoals je begrijpt zijn dit soort ongelukjes menselijk, maar ook dieren veroorzaken soms per ongeluk gelijksoortige situaties.

Je bent niet verplicht om deze verzekering af te sluiten. Toch is het iets wat veel Nederlanders standaard hebben. Normaliter sluit je voor een heel gezin een gezamenlijke aansprakelijkheidsverzekering af (waar ook dieren binnen het huishouden onder vallen).

Verzekering aansprakelijkheid voor kat?

Dat jij als baas verantwoordelijk bent voor de daden van je kat is vrij logisch, maar dat je dan moet betalen voor de schade die hij aanricht, daar zit niemand op te wachten. In veel gevallen zijn huisdieren automatisch meeverzekerd in een aansprakelijkheidsverzekering. Je hoeft dus geen aparte verzekering voor jouw kat af te sluiten als het gaat om aansprakelijkheid.

Het afsluiten van een kattenverzekering is niet hetzelfde als een aansprakelijkheidsverzekering. Met een normale huisdierenverzekering ben je niet direct verzekerd voor aansprakelijkheid. Een kattenverzekering is wel voor veel andere dingen een uitkomst, zoals operaties, MRI scans, vaccinaties of castratie. Lees er op onze website meer over en bekijk de mogelijkheden van verschillende verzekeraars.